Statiekermis 2023 was geweldig!

(Bijna) alles zat mee! Enkel het weer was af en toe een spelbreker.

Vrijdag 21 juli begonnen we reeds om 13u met onze Zomerbar waar toch wel een beetje aarzelend mensen op afkwamen. Het weer speelde hier een klein rolletje in, vermoeden we… Eens het zonnetje van de partij was kwamen veel gezinnen met kindjes langs. Spijtig dat de kermiskramen niet open gingen op deze feestdag, een gemiste kans, het had een topdagje kunnen zijn voor hen! Gelukkig hadden we een springkasteel voorzien waar dankbaar gebruik van gemaakt werd!

‘s Avonds, na de officiële opening van onze kermis door het gemeentebestuur en onze Waasmunsterse Burgemeester Jurgen Bauwens, konden we starten met onze “2e Quiz van de Statie”, waar 25 ploegen gevarieerde vragen voorgeschoteld kregen van onze quizmaster Tom.

Dan zaterdagnamiddag…, spannende momenten voor onze organisatoren van de “Alleskunner”. Gaat alles goed verlopen? Zullen er veel deelnemers opdagen? En ja hoor, alles is goed verlopen en 22 deelnemers! Het was TOP! Bart en Jetse hadden hier heel veel werk in gestoken en het verliep geweldig. Iedereen amuseerde zich met allerlei knotsgekke proeven waarbij Lotte Van Roeyen als allereerste alleskunner van de statie werd uitgeroepen!

Het eetfestijn kende weer een grote opkomst, bakje (tentje) vol. Om 20u werd de dansavond afgetrapt met de PARTYTROOPERZ! Ook nu weer konden zeer weinig aanwezigen in onze Café33 op hun stoel blijven zitten.

Zondagmorgend 23 juli kondigde zich niet echt veel belovend aan, toch startten meer dan 300 sportievelingen voor de mountainbiketourtocht. Ook een dertigtal ingeschreven wandelaars zagen het zitten om mee te doen met onze (kletsnatte) foto-wandelzoektocht. De kindernamiddag konden we aanvinken als “meer dan geslaagd”, de kindergrime, de ballonnenman, de gocartrace én de torenworp hadden veel succes, vele kleurrijke gezichtjes gingen moe en gelukkig terug naar huis bij afloop.

De laatste activiteit van ons kermisprogramma 2023 startte met een hevige regenbui van enkele uurtjes, waardoor velen niet kwamen opdagen voor het nochtans geweldige optreden van de Hamse liveband REL. Een paar uurtjes eigenzinnige rockversies van bekende Nederlandstalige hits zorgden voor een geweldige ambiance en konden we moe, maar heel zeker voldaan, Statiekermis 2023 afsluiten!

Bedankt aan de sponsors, gemeente Waasmunster en heel erg bedankt aan alle medewerkers van onze organisatie!

Foto’s van het gehele gebeuren op de statie kan je terugvinden op onze Facebookpagina!